13 sep, 2022

Wat is vastgoed fotografie?

Het woord op zichzelf “vastgoed fotografie” zegt het eigenlijk al. Maar in deze blog willen we u wat uitgebreider meenemen in wat het precies inhoud en wat er bij komt kijken.

Laten we als voorbeeld nemen dat u verhuisplannen heeft. U wilt een riantere woonruimte of juist een stapje terug en een beetje kleinere gaan wonen. Dus het wordt een luxe upgrade of juist een gelijkvloerse appartement?

Voordat u verdere actie gaat ondernemen wilt u eerst uw eigen woning in de verkoop zetten. U gaat opzoek naar een makelaar waar u uzelf het beste bij voelt. Na een selectieronde bent u bij de juiste makelaar uitgekomen. Na een goed intakegesprek gaat u samen met u makelaar de alles voorbereiden voor een voorspoedige verkoop. Dit betekent dat er een presentatie van uw woning gemaakt moet worden. Want hoe u uw woning online presenteert is cruciaal voor het aantal bezichtigingen en de uiteindelijke verkoopprijs.

Lees snel verder hoe u uzelf kunt voorbereiden…

Wat moet bij de verkoop van een huis geregeld worden?

Het is helemaal logisch dat er gedurende dit proces een beetje gezonde spanning komt kijken. Uw huis, waar u misschien wel jaren heeft gewoond, zal zomaar met foto’s en al op het internet komen te staan om verkocht te worden. Dat niet alleen, als de verkoop doorgaat moet u er ook definitief afscheid van nemen.

Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. Vandaar dat wij een checklist meesturen op het moment dat we de afspraak bevestigen. Hierin staat per ruimte aangegeven welke voorbereidingen er eventueel getroffen kunnen worden. Mocht u na het lezen van de checklist nog vragen hebben kunt u ons of uw makelaar altijd nog bellen.

Daarnaast hoeft u het ook weer niet voor 100% perfect te doen. Want onze getrainde fotografen weten precies wat nodig is voor de beste presentatie. Daarom zullen zij op locatie altijd nog even met u meekijken. Onze experts fotograferen wekelijks meer dan tientallen woningen en weten precies wat er nodig is voor een goede presentatie. Dus u staat er niet helemaal alleen voor.

Is het energielabel verplicht?

Heeft u nog geen geldig energielabel? Dan is dit ook verplicht om te hebben voordat uw woning online komt. Wij ontzorgen u hier helemaal mee en zorgen dat we gedurende één afspraak ook het energielabel direct opnemen.

We hebben een blog specifiek over het energielabel geschreven. Wil u hier meer over weten? Lees dan snel de blog over het energielabel.

Afspraak met de fotograaf!

De vriendelijke collega’s van de planning maken samen met u een afspraak op het moment dat het voor u uitkomt. Nadat de afspraak is gemaakt en u zelf enige voorbereidingen heeft getroffen, is de fotograaf aan zet. Zij zijn er voor opgeleid om uw woning zo goed mogelijk in beeld te brengen voor potentiële kopers. Dit doen zij door een combinatie te maken van verschillende soorten hoeken, belichting en hoogtes. Misschien wel het belangrijkste zijn de overzichtsfoto’s. Deze laten per ruimte of verdieping zien hoe de woning in elkaar zit en hoe de verschillende ruimtes zich tot elkaar verhouden.

Maar met alleen overzichtsfoto’s doen we geen recht aan uw woning. Een huis is zoveel meer dan alleen een praktisch overzicht van kamers. Een huis is een gevoel, een huis vertelt een

verhaal. En dat is wat in beeld brengen met sfeer- en detailfotografie. Net dat ene leuke hoekje wat uw huis zo bijzonder maakt. Dat ene leuke raampje of dat gezellige hoekje in de tuin. Ook dat is onderdeel van uw woning en dus niet te missen in de fotoreportage.

Op deze manier maken we een gebalanceerde combinatie van foto’s. Waarbij het enerzijds heel belangrijk is om de ruimtes inzichtelijk te fotograferen, maar aan de andere kant is het net zo belangrijk om het unieke van uw huis in de fotoreportage te verwerken.

Dat is een uitdaging die onze fotografen elke dag weer met veel plezier aangaan.

Plattegronden in inmeetrapportage

Onze fotografen zijn voorzien van innovatie 3D-scanners. Op locatie maken ze direct een 3D scan van uw woning. Op basis van deze 3D scan kunnen we direct de plattegronden van uw woning opmaken. Deze zijn nodig om potentiële kopers inzage te geven in de indeling. Op basis van deze plattegronden kunnen we ook de vierkante meter en kubieke meters vaststellen in een strakke meetrapportage.

Visualisaties of Artis impression

Mocht u een ruimte in uw woningen hebben waarvan de potentie ontbreekt? Wij kunnen met slimme technieken de potentie van een ruimte weer helemaal naar voor laten komen. Middels onze visualisaties toveren we ruimtes om en soms zelfs naar een ander doeleinde.

Bent u benieuwd naar wat voorbeelden? Bekijk hier onze pagina.

Hoelang duurt een fotoafspraak?

Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte en de complexiteit van een woning. Gemiddeld genomen zijn wij ongeveer 1,5 uur op locatie. In deze tijd nemen we dus alle diensten op.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Bel of mail naar 088678 678 9 of info@blinqlab.nl

0 Comments

Misschien zijn deze nieuws items ook wel interessant?

Blinqlab Kleurwedstrijd!

Blinqlab Kleurwedstrijd!

Na een jaar lang druk te hebben gefotografeerd. Is er in de haven een bijzondere man gearriveerd…

Blinqlab de podcast!

Voor de nieuwe generatie woningzoekers!

In deze serie nemen we je mee op een reis door het koopproces van een woning. Samen met experts delen we waardevolle inzichten en praktische tips om jouw droomhuis te vinden.

Adres

Blinqlab Nederland
Pruimendijk 137
2989 AH Ridderkerk

Contact

Bel naar 088 678 6789 of mail naar info@blinqlab.nl