22 apr, 2024

Aflevering 2 – Bestaande bouw vs nieuwbouw

De Toekomst van Woningbouw in Nederland: Nieuwbouw vs. Bestaande Bouw

Welkom bij aflevering 2 van onze podcastserie, waar we dieper ingaan op de uitdagingen en kansen in de Nederlandse woningmarkt. Een onderwerp dat steeds prominenter naar voren komt, is het streven om vóór 2030 een miljoen nieuwe woningen te bouwen. Hugo de Jonge blijft optimistisch: “Dat gaat lukken!” Maar is dat echt haalbaar? Laten we eens kijken naar de inzichten van Bart Wijnands, van Makelaardij van der Linden Dronten.

Volgens Bart is het belangrijk om realistisch te blijven: het ambitieuze doel van 981.000 nieuwe woningen is misschien niet zo haalbaar als sommigen denken. Maar, zo voegt hij toe, het is positief dat De Jonge vasthoudt aan zijn optimisme. De intentie om nieuwe woningen te bouwen is er zeker bij gemeentes, provincies en overheden, maar het proces is complex en tijdrovend. Er zijn tal van factoren om rekening mee te houden.

Bestaande Bouw vs. Nieuwbouw: Wat is de Beste Keuze voor Starters?

Voor veel starters rijst de vraag: is het beter om te kiezen voor bestaande bouw of nieuwbouw? Het antwoord is niet eenduidig en hangt af van verschillende factoren.

Enerzijds is bestaande bouw vaak sneller beschikbaar dan nieuwbouw. Een nieuwbouwproject kan al gauw een jaar of langer duren voordat de woningen daadwerkelijk worden opgeleverd. Maar aan de andere kant is het in de huidige markt ook niet gegarandeerd dat een eerste bod op een bestaande woning direct wordt geaccepteerd.

Daarnaast biedt nieuwbouw het voordeel van tot 10 jaar garantie na aankoop, terwijl bij bestaande woningen verborgen gebreken een risico kunnen vormen.

De Uitdagingen van de Nieuwbouwmarkt

Het is echter belangrijk om te erkennen dat de nieuwbouwmarkt de afgelopen jaren niet eenvoudiger is geworden. Meer regelgeving, jurisprudentie en beperkte ruimte maken het nieuwbouwproces complex. Toch blijft Bart optimistisch: “We worden steeds beter in het proces van nieuwbouw.” Met de juiste mensen op de juiste plek kunnen we de snelheid van het bouwproces vergroten. En voordat je het weet, geniet je van het comfort en de kwaliteit van je prachtige nieuwbouwwoning!

In deze aflevering hebben we slechts het topje van de ijsberg aangeraakt als het gaat om de keuze tussen nieuwbouw en bestaande bouw. We hopen dat dit artikel je helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing bij het zoeken naar je droomwoning.

Blijf luisteren naar onze podcastserie voor meer inzichten en advies over de huidige ontwikkelingen in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Ben je benieuwd naar onze eerdere afleveringen? Luister dan hier terug!

0 Comments

Misschien zijn deze nieuws items ook wel interessant?

Blinqlab Kleurwedstrijd!

Blinqlab Kleurwedstrijd!

Na een jaar lang druk te hebben gefotografeerd. Is er in de haven een bijzondere man gearriveerd…

Terugblinqen

Terugblinqen

Terugblinqen! Zo noemen we dat ook wel bij Blinqlab. U mag dit in normaal Nederlands vertalen naar zoiets als ‘terugkijken op’…

Blinqlab de podcast!

Voor de nieuwe generatie woningzoekers!

In deze serie nemen we je mee op een reis door het koopproces van een woning. Samen met experts delen we waardevolle inzichten en praktische tips om jouw droomhuis te vinden.

Adres

Blinqlab Nederland
Pruimendijk 137
2989 AH Ridderkerk

Contact

Bel naar 088 678 6789 of mail naar info@blinqlab.nl