• Home
  • Blog
  • Verlicht je woning met avondfotografie

Verlicht je woning met avondfotografie

Laat anderen de warmte van jouw huis ervaren

De dagen worden korter. Het is later licht en het wordt sneller donker. Je gaat meer binnen leven en genieten van je knusse en comfortabele huis. De kaarsjes gaan aan en je warmt je aan een heerlijk haardvuur. Waarom zou je de vroeg invallende schemer niet gebruiken om deze gezellige en knusse sfeer van jouw thuis te tonen en met anderen te delen? Foto’s van jouw woning in het donker als verkoopargument op funda. Een beleving die je bij de meeste bezichtigingen niet ervaart, want die zijn vaak overdag.

Opvallen op funda

Avondfotografie is dé manier om de warmte die jouw woning uitstraalt met lampen, kaarslicht en de haard aan over te brengen aan potentiële kopers. Alleen al een foto van het vooraanzicht van een woning met een donkere lucht en lampen aan kan voldoende zijn om uit het rijtje met andere te koop staande woningen op funda te springen.

Vastgoedfotografie in het donker. In plaats van of ‘on top of’?

“Leuk dat fotograferen in het donker, maar doe je dat in plaats van een reguliere fotoreportage van je huis of als extra?” Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Ons advies: ga niet uitsluitend voor schemer- of avondfoto’s. Mensen die funda afstruinen willen graag een duidelijke presentatie waarin ze een duidelijk beeld van de woning krijgen. Dat heeft onderzoek aangetoond.

Foto’s bij daglicht zullen wat ons betreft zeker de basis blijven. Maar waarom zou je de potentiële woningkoper niet verrassen met een schemerfoto als hoofdfoto van je huis? Kijk maar eens naar een paar van de voorbeelden hieronder. Een woning verkopen is beleving verkopen. Ook (of misschien wel juist) bij een relatief eenvoudige woning proef je met avondfotografie een sfeer die je bij een bezichtiging overdag niet zo beleeft.

Beperkte beschikbaarheid

Natuurlijk kan je in theorie het hele jaar door avondfoto’s laten maken van je huis. Maar juist in de herfst- en winterperiode dat je tuin en straat grijzer of kaler toont door het gebrek aan groen is avondfotografie een goede aanvullende sfeerbrenger. Praktisch gezien is het trouwens ook eenvoudiger en goedkoper om een professionele vastgoedfotograaf te boeken aan het eind van de middag. Het is vroeger donker en dan is het maken van een aantal aanvullende foto’s in het donker eenvoudig te plannen. De periode waarin de zon vroeg genoeg onder is om aansluitend en zonder hoge aanvullende kosten avondfoto’s van een huis te maken is beperkt. Daarom is de periode dat Blinqlab avondfotografie als ‘standaard’ dienst tegen vast tarief aanbiedt beperkt.

In het seizoen 2018-2019 bieden wij de periode tussen 21 november 2018 en 7 januari 2019 tegen een vast tarief avondfotografie aan. De periode daarvoor en daarna kunnen avondfoto’s natuurlijk ook besteld worden. Maar dat is dan altijd op aanvraag en offertebasis.

Heb je een huis te koop en wil je avondfoto’s bestellen?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Je kan woningfotografie in het donker in drie varianten bestellen:

  • Losse hoofdfoto van het huis i.c.m. een reguliere fotoreportage of presentatiepakket;
  • Een complete fotoreportage van jouw huis met 5 aanvullende foto’s in het schemer donker;
  • Als avondfotoreportage van een woning in de vorm van een losse bestelling.

Avondfotografie, Blinqlab, Fotografie, Vastgoedfotografie

Abonneer je op onze nieuwsbrieven.

Vul je e-mailadres in en laat je inspireren

© 2020 BLINQLAB | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.