Ondernemen in Nepal

Hoe kom je erbij een bedrijf in Nepal te starten? Dat is een vraag die me vaak gesteld wordt.

Oprichter Jan Kees van Mourik vertelt.

Eigenlijk ben ik erin gerold door een samenloop van omstandigheden. Ik was al bezig met het ontwikkelen van software in Nederland. Via een Belgische firma werkte ik met ‘virtuele detachering’. Ik maakte gebruik van een team van programmeurs die, zo bleek later, in Nepal gevestigd waren.

Toeval bestaat niet

En als ondernemer gaat het dan prikkelen. Het werkte goed en ik wilde dat zelf ook wel, zo’n team op afstand. Bij toeval ontdekte ik in de winkelstraat van Aalsmeer een Nepalese kledingwinkel. Daar ben ik naar binnengelopen en via de eigenaar kwam ik in contact met Sandeep. Een Nepalees met een afgeronde IT opleiding in Thailand die terug wilde naar Nepal om zich in te zetten voor zijn land. Sandeep is toen naar Nederland gekomen. Samen hebben we een business plan opgezet en leek het runnen van een bedrijf daar een prima optie.

In die fase ontmoette ik Martin, een Nederlandse IT-er die 
na zijn studie drie jaar een hotel in Kathmandu had gerund. Alweer 9 jaar in de IT was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij wilde graag vanuit Nepal een IT-bedrijf gaan runnen.

Ook tussen Sandeep en Martin klikte het goed en was mijn Nepalese management team een feit. Sandeep ging terug naar Nepal en twee maanden later hebben we in Kathmandu het bedrijf geregistreerd, een kantoor geopend en de eerste teamleden geworven.

En hoe doe je dat dan?

De families in Nepal zijn groter. Je zorgt voor je hele familie. Daarom is het belangrijk dat we onze medewerkers en hun families stabiliteit en zekerheid bieden. Goede salarissen en dito secundaire arbeidsvoorwaarden. We hebben een vijfdaagse werkweek waar zes dagen standaard is. Schoolgeld en ziektekostenverzekering, maar ook elke dag een gratis lunch die vers gekookt wordt door onze Didi (Nepalees voor grote zus). 

We geloven in gelijke rechten en zien dat terug in de samenstelling van ons team. We werken met collega’s uit diverse kasten. Een substantieel deel van ons team is vrouw. Trots zijn we, tot slot, op de samenwerking met een school voor kinderen uit kansarme gezinnen. Jaarlijks trainen we een groot aantal nieuwe mensen in het tekenen van plattegronden met baangarantie, 

Een deel van het Nepalese team krijgt een Nederlandse cursus aangeboden. Hierdoor kunnen ze de plattegronden en klantcommentaren beter begrijpen. Door interne doorstroming mogelijk te maken houden we het voor onze teamgenoten interessant. Hierdoor blijven de mensen langer bij ons dan toen we uitsluitend software programmeerden

Blinqlab, Nepal, Ondernemen

Abonneer je op onze nieuwsbrieven.

Vul je e-mailadres in en laat je inspireren

© 2020 BLINQLAB | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.