• Home
  • Blog
  • De voordelen van een hoogtefoto

De voordelen van een hoogtefoto

Hoogtefotografie is letterlijk fotografie vanuit de hoogte. De foto’s worden gemaakt met een carbon statief van acht meter hoog. Hierop wordt de camera gemonteerd. Maar waarom zou je kiezen voor een hoogtefoto en wat zijn de voordelen ten opzichte van een ‘normaal’ vooraanzicht?

Voordeel 1. De ligging van een woning wordt beter zichtbaar
Een hoogtefoto geeft een unieke kijk op een woning, de tuin en de omgeving. Een foto die op ooghoogte wordt gemaakt kan niet een volledig beeld geven wat de woning te bieden heeft en hoe deze precies gelegen is. Met een hoogtefoto laat je blijken hoe groot de tuin is en wat voor mooi uitzicht je hebt. Zo zien potentiële kopers in één oogopslag hoe aantrekkelijk je woont. Hoewel deze vorm van fotografie vooral interessant lijkt voor vrijstaande woningen met een grote tuin, geeft het ook een goed beeld van de ligging en het straatbeeld van een eengezinswoning of een hoger gelegen appartement.

hoogtefoto

Voordeel 2. Obstakels worden vermeden
Soms staan er obstakels in de weg waar niets aan gedaan kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een auto van de buurman, een schutting, of een hoge haag of boom zijn. Met een hoogtefoto worden zulke obstakels vermeden en wordt de ligging dus veel beter zichtbaar.

Hoogtefoto

Voordeel 3. Een hoogtefoto trekt meer kijkers op funda
Dagelijks worden er ontzettend veel nieuwe woningen te koop aangeboden. Mensen worden overspoeld met foto’s hiervan op internet. Niets is dus zo belangrijk als de allereerste foto in de fotoreportage. Deze foto moet een aantrekkelijk voorproefje geven van de rest. Een hoogtefoto valt direct meer op als een ‘normaal’ vooraanzicht en het laat beter zien wat je te bieden hebt. Ook als er meer vergelijkbare woningen in de omgeving te koop staan, onderscheidt je je met een dergelijke foto. Potentiële kopers zullen eerder verder klikken en de rest van het huis bekijken.

Een hoogtefoto is te bestellen voor een kleine meerprijs op het presentatiepakket. Dat hoef je niet van te voren te beslissen. Je kunt gerust samen met de fotograaf de mogelijkheden hiervoor bekijken op locatie.

Blinqlab, Fotografie, Hoogtefotografie, Woning

Abonneer je op onze nieuwsbrieven.

Vul je e-mailadres in en laat je inspireren

© 2020 BLINQLAB | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.